Uruchomienie się alarmu bez powodu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alcore
    Classic
    • 2010
    • 26

soszek81, Karta 8GB, to na ch...j sie nadaje. Ja używam maksymalnej dla urządzenia 32GB i nagrywam zawsze w F-HD 1080p. Na ile to wystarcza??? Hyymm, nigdy sie nie zastanawiałem i nie sprawdzałem. Po za tym urządzenie w razie zapełnienia karty nadpisuje na najstarszych plikach.
    Dziś dopiero 1 raz go używałem i faktycznie ostrzega przed fotoradarem na około 300-400m przed skrzynką, ale nie było to aktualne ostrzeżenie, bo w tym miejscu co jechałem zrobili ekspresówkę czyli 110km/h a on pokazywał 80km/h.
    Jak sie aktualizuje nie wiem. Na stronie MIO też nie widziałem.
    Filtr o którym pisałem m.in. ja, to filtr polaryzacyjny nakręcany na obiektyw. Zmniejsza on refleksy/odbicia które generuje szyba samochodu. Poprawia on jakość obrazu. Fajna i użyteczna rzecz, ale niedostępna w "tym" kraju. Po za tym samo urządzenie jest na terenie RP dostępne oficjalnie (Polska dystrybucja) dopiero od 19.06.2013.
  • noswer
    Ambiente
    • 2008
    • 232

właśnie (dokładnie 25 minut temu) obudził mnie alarm mojego auta więc z bojową miną zeszłem na dół - patrze a tam auto naparza ile wlezie w syrenę - próbowałem wyłączyć niestety nic to nie dało - musiałem ręcznie - kluczykiem wyłączyć syrenę - ale postojówki dalej mrugały - mój alarm to dokładany prestige 400 - tyle o nim wiem - ogólnie od czasu montażu przez pierwszego właściciela raczej przy nim nic nie ruszane

na szybko po omacku odpiołem aku - i teraz pytanie - co jest grane - dodam że wcześniej wykasowałem błąd centralnego zamka - niemniej na szybko podłączyłem vaga - błąd ponownie się pojawił (jak pojawiał się od początku mojego posiadania auta - czyli z 4 lata) usunąłem błąd niestety bez zmian - auto dalej "wyło" już bez syreny samymi światłami - tak więc czy macie jakieś pomysły co mogę zrobić?

autem raczej jutro do pracy nie pojadę - pytanie jak wyłączyć całkowicie alarm? by móc nim w ogóle jeździć?
    co może być przyczyną usterki?
    (osobiście podejrzewam że szkodnik dowiedział się że w przyszłym roku chce go zamienić na noszą octavke i postanowił zacząć robić problemy - to że jest uparty to wiedziałem ale że aż tak?)

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1085
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Jeżeli nie da się wyłączyć pilotem od alarmu, to prawdopodobnie uszkodzony alarm, bo nie przypuszcam, aby był uszkodzony pilot (powinny być dwa piloty).
      Nie pozostaje nic innego, jak odłączyć zasilanie tego alarmu, albo go całkowicie wymontować, ale wtedy trzeba złączyć przewody tego obwodu, ktory autoalarm przerywa.
      Najprawdopodobniej będzie to zasilanie pompy paliwa.

Komentarz

• noswer
        Ambiente
        • 2008
        • 232

Auto wczoraj odstawiłem do elektryka - po po odłączeniu klemy od akumulatora - auto zaczęło już pracować poprawnie - ale wolę nie ryzykować że alarm zablokuje mi auto daleko od domu a że auto już ma swoje lata to liczę że nikomu się specjalnie nie przypodoba...

Komentarz

• bobolino
          Rider
          • 2010
          • 392

Tak.

Komentarz

• tomus7
            RS
            • 2010
            • 1896
            • Peugeot

noswer, tylko wymiana na nowy też ostatnio wymieniałem
            ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
            http://www.bunkry.pl/pl/index.html
            a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
            http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
            Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• noswer
              Ambiente
              • 2008
              • 232

alarm już odłączony - kosztowało mnie to 50zł - ale czego się nie robi by spokojnie przespać noc i nie musieć w szlafroku odpinać aku... tomus7 dobrze wiedzieć że nie jestem jedyny jakoś tak raźniej mi się zrobiło

Komentarz

• tomus7
                RS
                • 2010
                • 1896
                • Peugeot

Zamieszczone przez noswer
                tomus7 dobrze wiedzieć że nie jestem jedyny jakoś tak raźniej mi się zrobiło
                wymieniałem z nieco innego powodu :twisted:
                ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

Pracuję...